BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van vrijdag 1 maart 2013

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html
http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen?

Stuur een mailtje.

Foto-afdrukken kunt u bestellen op mijn BeeldBank: www.fotogerloeffen.nl

Trouwplannen?Over_Ger_Loeffen.htmlOver_Ger_Loeffen.htmlshapeimage_5_link_0

Een groene oase dicht bij het centrum en op loopafstand van het Radboudziekenhuis UMC St Radboud en Universiteit.


Bed & Breakfast


De Pauwenhof
Nijmegenhttp://www.depauwenhof.com

De cartoons van

Hein de Bruyne

Het bedrijf Van Kessel & Janssen Bouwconsultancy bestaat dit jaar 35 jaar. Daar moest natuurlijk een glas op worden gedronken in Slot Doddendael. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij VKenJ hoog op de lijst. Vandaar dat het bedrijf een leuke verassing in petto had voor 2 goede doelen. Op 18 febuari werd in het kantoor aan de Schoenaker 5 mille uitgereikt. Nelleke Riemsdijk (dame met taart) mocht 2500 in ontvangst nemen voor Energy4All en Ton van Zandvoort (heer met taart) ging met eenzelfde bedrag richting Druten voor zijn hospice Bijna Thuis Huis.

Jarige Van Kessel & Janssen schenkt € 5000,-

Tour de Maire

Onze burgemeester Carol van Eert heeft nog niets ingeleverd van zijn energie om kennis te maken met alle gewone en bijzondere mensen en aspecten van onze 4 dorpen. Vorige week was hij op bezoek bij de komkommerkwekerij van de familie Willems in Ewijk. Hij liet zich door Geert en Hedy Willems uitvoerig informeren over de teelt van deze veelzijdige vrucht. De kweker heeft in 2011 veel schade geleden toen de Ehec-bacterie gevonden werd op komkommers. Later bleek dat taugé de boosdoener was. Gevolg was wel dat de hele oogst vernietigd moest worden. Hedy ging echter niet bij de pakken neerzitten en bracht een prachtig, door dochter Sharon geïllustreerd boek uit met veel weetjes over, en recepten met de vrucht. Belangrijk om te weten: de grootste zijn niet de lekkerste, nooit in de koelkast bewaren en... alle Hollandse komkommers liggen ongesealed in de winkel. Die plastic jongens komen uit Spanje. En dat proef je. Ik weet ‘t, ik heb de test gedaan.

Alle Ewijkenaren, inclusief BE-naar Patrick Huisman, sprongen een gat in de lucht toen de burgemeester op woensdag 20 februari de nieuwe supermarkt van Jan Linders opende. Bijna vier maanden heeft het dorp het zonder levensmiddelenwinkel moet stellen na het vertrek van de Spar. Veel dorpelingen waren aangewezen op de winkels in Beuningen of de Jumbo in Winssen. En dat was voor velen die wat minder mobiel zijn een groot probleem. Ook voor het onderhouden van de sociale contacten speelt een plaatselijke winkel een grote rol. De supermarkten gaan toch steeds meer de rol van de kerk overnemen. Gezinsproblemen worden op de versafdeling besproken, terwijl in de zuivelhoek die leuke buurvrouw, die je maar nooit durfde aan te spreken, jou vraagt haar een handje helpen omdat ze niet bij de halfvolle kwark kan. Dat heb ik in de kerk nog nooit meegemaakt.

Adri van Grinsven neemt afscheid van Standvast Wonen

Niet voor niets had Standvast Wonen directeur Adri van Grinsven op zijn afscheidsfeestje Marc Cornelissen uitgenodigd. De poolreiziger hield een zeer inspirerende lezing over zijn avontuurlijke tochten binnen de poolcirkels. Situaties waarin samenwerking, teamontwikkeling en leiderschap van levensbelang zijn. Cornelissen verruilde zijn beginnende carrière als architect voor die van professioneel avonturier. Marc bereikte onder andere op eigen kracht de geografische Noord- en Zuidpool (1997, 2000), een prestatie die wereldwijd slechts door een handjevol mensen is geleverd. Inmiddels is Marc mede-eigenaar van icentials. Dit adviesbureau begeleidt organisaties in het vormgeven van verduurzaming middels strategische advies, leer- en verbetertrajecten.

Standvast Wonen is een wooncorporatie en verhuurt circa 9000 woningen in Nijmegen, Afferden, Beuningen, Deest, Druten, Ewijk, Puiflijk, Weurt en Winssen.

De taken van Adri van Grinsven worden overgenomen door Esther Lamers en René Roelofsma.

Adri van Grinsven is ruim 6 jaar directeur-bestuurder geweest van Standvast Wonen. Hij gaat dan wel met pensioen maar hij zal ook in de toekomst van zich laten horen. Van Grinsven gaat zich inzetten om (kansarme) jongeren aan een baan te helpen in de bouw.

Vorige week bereikte ik het waanzinnige aantal van 500 volgens op Twitter. Nou ja, waanzinnig. Justin Bieber spant wereldwijd de kroon met bijna 35 miljoen en Barak Obama heeft er ruim 27 miljoen. In Nederland: Joep van t Hek 270 duizend en Femke Halsema bijna 214 duizend.

Hein de Bruyne kreeg dat ter ore en verrastte mij met een prachtige tekening. Ja ik ben ijdel genoeg deze toch even te laten zien. Toch knap gedaan op z’n iPad.

Dank aan Hein.