BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van 29 november 2012

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html
http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt

een prijsopgave.

Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.

Alle foto’s zijn te zien 
op mijn BeeldBank en Media Archief.http://www.fotogerloeffen.nl/
Tour de MaireCartoons_van_Hein_de_Bruyne.html

Op 2 april werd Carol van Eert geïnstalleerd tot burgemeester van onze gemeente. Na 26 jaar heeft Beuningen dus weer een nieuwe vader. Aan de raadsleden heeft de burgemeester gevraagd hem ergens mee naar toe te nemen, met als doel de dorpen en inwoners beter te leren kennen. Bij een aantal visites was ik aanwezig. Op de pagina Tour de Maire staan enkele foto’s met een korte tekst. Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Knooppunt Ewijk bij nacht

Opbouw Beuningen On Ice gestart

De voorbereidingen van de vijfde editie van Beuningen On Ice worden deze dagen heel concreet.  Werkmannen van De Weerd Tenten trekken aan touwen om zo de zeilen over de spanten van de tenten te trekken. Vorig jaar stonden ze in de stromende regen; nu in een mooi herfstzonnetje. Tijdens een besloten avond op vrijdag 14 december wordt BOI officieel geopend. Zaterdag 15 december gaat de tent open en kan iedereen de schaatsen onderbinden. Foto: Ger Loeffen. 

Kijk voor het volledige programma op www.beuningenonice.nl

Trouwplannen?Over_Ger_Loeffen.htmlOver_Ger_Loeffen.htmlshapeimage_7_link_0

Gestaag wordt er doorgewerkt aan knooppunt Ewijk. De foto is gemaakt vanaf het viaduct De Steeg in Ewijk in westelijke richting. De noordelijke rijbaan van de A73 (rechts) is in de eindfase nadat er vorige week een 10 meter lange duiker onder is gelegd. De duiker zorgt voor de afwatering van de twee watergangen aan weerszijden van de snelweg.. Deze week wordt het zuidelijke deel van de duiker gelegd. Daarvoor moet het verkeer richting Nijmegen (de witte lichtlijnen) nog een paar dagen een knikje maken. De duiker ligt bijna direct onder het asfalt. Deze kan niet dieper liggen in verband met de grondwaterstand die hier te hoog is. Het verkeer vanaf Nijmegen richting brug beschikt nu steeds over 2 rijstroken met een vluchtstrook. Ook duidelijk zichtbaar is de ‘fly-over’ voor het verkeer vanaf de Waalbrug richting Beuningen, Venlo, Keulen en Nijmegen, die dezer dagen in gebruik is genomen. (Het dunne witte lint dat van rechtsboven helemaal naar links gaat en dan naar de afslag Beuningen draait.) Rijkswaterstaat heeft deze 2 rijstroken (eindelijk) tot hoofdbaan gepromoveerd. Tot aan de afslag Beuningen blijft hij 3-baans. Het verkeer op de N322 vanuit Druten moet dan invoegen op de A73. Tekst en foto: Ger Loeffen.

Een groene oase dicht bij het centrum en op loopafstand van het Radboudziekenhuis UMC St Radboud en Universiteit.


Bed & Breakfast


De Pauwenhof
Nijmegenhttp://www.depauwenhof.com

Foto: Ger Loeffen

Samen met de gemeente Beuningen is wooncorporatie Standvast Wonen de wijk Olden Tempel aan het vernieuwen. Daarbij zijn woningen gesloopt en worden nieuwe woningen gebouwd, waaronder 38 gezinswoningen en 36 appartementen. Op donderdag 29 november 2012 hebben Adri van Grinsven, directeur van Standvast Wonen en Carol van Eert, burgemeester van Beuningen hiervoor het officiële startsein gegeven door een enorm bord te onthullen.

Bouw 3e fase nieuwbouw Olden Tempel gestart

Foto: Ger Loeffen

Dezer dagen worden in onze gemeente de papiercontainers bezorgd. Streven van de gemeente is nog meer afval te scheiden bij de bron. Veel papier en gft-afval belandt nog bij het restafval. Vooral de papiercontainers zullen vanaf 1 januari hun nut gaan bewijzen. De verwachting is dat er veel meer papier zal worden opgehaald. Ook zal nat en rond dwarrelend papier tot het verleden behoren.