BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van 26 november 2012

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html

De kabels waaraan de brug hangt bestaan uit in elkaar gevlochten staalkabels die tijdens het werk steeds hydraulisch worden aangespannen.

http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt

een prijsopgave.

Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.

Alle foto’s zijn te zien 
op mijn BeeldBank en Media Archief.http://www.fotogerloeffen.nl/
Tour de MaireCartoons_van_Hein_de_Bruyne.html

Op 2 april werd Carol van Eert geïnstalleerd tot burgemeester van onze gemeente. Na 26 jaar heeft Beuningen dus weer een nieuwe vader. Aan de raadsleden heeft de burgemeester gevraagd hem ergens mee naar toe te nemen, met als doel de dorpen en inwoners beter te leren kennen. Bij een aantal visites was ik aanwezig. Op de pagina Tour de Maire staan enkele foto’s met een korte tekst. Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Een delegatie van beleggingsclub “De Weindbuill” bestaande uit Ab Bruisten, Leo Booy en Roland Bruggeman (vlnr) overhandigde professor Jan Smeitink € 250,- voor onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Zij deden dat tijdens de officiele opening van Khondrion in UMC St Radboud.

De betonnen liggers worden uiterst precies op hun plaats gelegd. Op de plek waar de mannen werken gaapt een gat van 20 meter waar de Waal stroomt. De werkmannen zijn steeds aangelijnd.

Andreaskoor Weurt viert Ceciliafeest met 3 jubilarissen

Na ruim 40 jaar krijgt ‘Brug bij Ewijk’ een naam

Iets meer dan 40 jaar na de ingebruikname van de bestaande brug in de A50 wordt in maart 2013 het laatste stuk beton gelegd tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van de extra brug over de rivier de Waal. Opmerkelijk is dat de brug in Ewijk en de stadsbrug De Oversteek binnen één week worden ‘dichtgelegd’. Medio maart wordt de grote overspanning van de Nijmeegse Stadsbrug op zijn plek gevaren, terwijl in dezelfde week het laatste deel van de brug in Ewijk wordt gelegd. Het Beunings gemeentebestuur heeft bij Rijkswaterstaat voorgesteld het bruggenduo in Ewijk/Valburg een naam te geven. Rijkswaterstaat gaat inwoners van Overbetuwe en Beuningen uitnodigen deel te nemen aan een prijsvraag. Iets met balken en einde misschien? Ik ga voor de Prinses Máximabrug.

Foto’s: Ger Loeffen

Trouwplannen?Over_Ger_Loeffen.htmlOver_Ger_Loeffen.htmlshapeimage_7_link_0

Zondagochtend werden voorafgaand aan de H. Mis in de St Andreaskerk in Weurt, 3 jubilarissen van het gemengd zangkoor gehuldigd. Gerard Peters en Jo Smits vanwege hun 50-jarige lidmaatschap en Wil Marcus omdat hij al 50 jaar dirigent is. De jubilarissen werden toegesproken door voorzitter Piet Cleijne en Pastor Jan de Waal. Sinds 1895 verzorgt dit koor de zang tijdens de hoogmis op zondag om 9.30 uur. Oorspronkelijk was het een mannenkoor en werden alleen gregoriaanse en latijnse missen gezongen. In 1956 werd het een gemengd koor. Op de eerste zondag van de maand worden Nederlandse gezangen gezongen. Het streven van het koor is er op gericht de kerkgangers door zang actief bij de vieringen te betrekken. Het gemengd koor St. Andreas repeteert wekelijks op dinsdagavond in de basisschool in Weurt: de dames van 19.45 - 21.00 uur, de heren van 20.15 - 21.30 uur (van 20.15 tot 21.00 uur gezamenlijk). Op de laatste dinsdag van de maand is de koorrepetitie gezamenlijk. Het koor bestaat momenteel uit 26 leden en wil graag versterkt worden met jongere leden. Informatie bij secretaris Simon Veenman. FOTO: GER LOEFFEN.

Een groene oase dicht bij het centrum en op loopafstand van het Radboudziekenhuis UMC St Radboud en Universiteit.


Bed & Breakfast


De Pauwenhof
Nijmegenhttp://www.depauwenhof.com

Prijsvraag voor inwoners gemeenten Overbetuwe en Beuningen voor naam brug

Of deze dame de eerste was die in 1971 over de ‘oude’ brug fietste heb ik haar niet kunnen vragen.

250 euro

voor een beetje meer energie

Reactie op bovenstaand artikel.


Weurtenaar Fons Huiskens meldde mij dat de ‘oude’ brug over de Waal wel degelijk een naam heeft. De brug is vernoemd naar schrijver Herman de Man. De Man schreef voornamelijk streekromans en kreeg meer bekendheid toen in 1985 het boek Het Wassende Water werd verfilmd tot televisieserie. Uit bovenstaand artikel kunt u opmaken dat ik onbekend was met de naam van de brug. Velen met mij heb ik inmiddels begrepen. Komt ook wel doordat de brug in media en fileberichten steevast ‘brug bij Ewijk’ wordt genoemd. Lijkt mij dan ook onnodig ingewikkeld de ‘extra brug’ zoals ie door RWS wordt genoemd een andere naam te geven. Met alle respect voor Herman de Man; Prinses Máximabrug vind ik iets mooier klinken.