BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van 18 november 2012

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html
http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt

een prijsopgave.

Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.

Alle foto’s zijn te zien 
op mijn BeeldBank en Media Archief.http://www.fotogerloeffen.nl/
Tour de MaireCartoons_van_Hein_de_Bruyne.html

Op 2 april werd Carol van Eert geïnstalleerd tot burgemeester van onze gemeente. Na 26 jaar heeft Beuningen dus weer een nieuwe vader. Aan de raadsleden heeft de burgemeester gevraagd hem ergens mee naar toe te nemen, met als doel de dorpen en inwoners beter te leren kennen. Bij een aantal visites was ik aanwezig. Op de pagina Tour de Maire staan enkele foto’s met een korte tekst. Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Traditioneel op de eerste zaterdag in november wordt de Landelijke Natuurwerkdag gehouden. Op die dag start ook het knotseizoen van het Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. Om de 2 weken werkt een groep vrijwilligers in het landschap om wilgen te knotten, hakhout af te zetten en hagen te snoeien. Burgemeester Carol van Eert ging op zaterdag 3 november in ‘combat dress’ gewapend met de snoeizaag de takken en bomen te lijf. Komt u ook een zaterdag meehelpen? Op 1 en 15 december wordt gewerkt aan de Binnenweg in Ewijk bij de plas aan de dijk. Info bij Jos Henderik: vlbbestuur@gmail.com Foto: Ger Loeffen

Door Ger Loeffen.


Woensdag 14 november is het bedrijf Khondrion in het UMC St Radboud in Nijmegen geopend. Waarom doe ik u hiervan kond?

1. Omdat het laboratorium onder leiding van professor Jan Smeitink, onderzoek doet naar een medicijn om energiestofwisselingsziekten te stoppen of te genezen.

  1. 2.Omdat ik het werk van Jan Smeitink een warm hart toedraag en

  2. 3.Omdat Jan Smeitink in Beuningen woont.

Veel rook en motorgeronk bij intocht Sinterklaas

Opening Khondrion

Een mooi intiem moment tijdens de installatie van Hans Verheijen tot burgemeester van buurgemeente Wijchen. Commissaris der Koningin Clemens Cornielje zwaait naar zijn vader die ook aanwezig was bij deze feestelijke bijeenkomst in het kasteel van Wijchen. En juist op dat moment kijkt Hans Verheijen lachend om. Hans Verheijen was burgemeester in Mill en St. Hubert en zal met zijn echtgenote Irene en drie kinderen snel naar het Wijchense verhuizen. Zijn toespraak, en ook die van die andere buurman Hubert Bruls, stond in het teken van intergemeentelijke samenwerking. Bijzonder was ook dat twee oud-burgemeesters, Sjef Franssen en Gosse Noordewier beiden aanwezig waren. Wat mij opviel: volle zaal, komt Hubert Bruls binnen en dan is het toch effe stil. #erkomtweliemandbinnen Foto: Ger Loeffen

Trouwplannen?Over_Ger_Loeffen.htmlOver_Ger_Loeffen.htmlshapeimage_7_link_0

Ons aller kindervriend is weer gearriveerd in Beuningen. Men zegt dat de Goedheiligman met grote snelheid vanuit Remunj naar Bunninge is geraced. Dat heeft ie Hij dan toch niet gedaan met dat pruttelende bakkie waarmee Hij op het Julianaplein kwam aanrijden. Minutenlang stonden tientallen kinderen met ouders in een vreselijke walm uit de knalpot van de ouwe Ford Transit. Sjonge jonge, wat een armoede en een slecht voorbeeld voor de honderden kinderen die kuchend op het plein stonden. Terwijl in heel Europa strenge regel worden gemaakt om oude pruttelende auto’s uit de centra te weren, reed deze milieuvervuiler met nog een tiental ronkende motoren door een haag van kinderen door het centrum van Beuningen. Nee dat moet anders. FOTO: GER LOEFFEN.

Als blijk van grote waardering voor zijn langdurige verdiensten voor de gemeenschap van Beuningen heeft burgemeester Carol van Eert zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitgereikt aan de heer Ton Albers uit Beuningen. Ton heeft zich al 21 jaar op bijzonder wijze ingezet voor Muziekvereniging Kunst een Volharding. Daarnaast is Ton Albers al 35 jaar lector bij de Corneliusparochie.

Een groene oase dicht bij het centrum en op loopafstand van het Radboudziekenhuis UMC St Radboud en Universiteit.


Bed & Breakfast


De Pauwenhof
Nijmegenhttp://www.depauwenhof.com

Ton Albers: Lid in de Orde van Oranje Nassau

Nieuwe buurman

Start werkseizoen bij Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen