BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van donderdag 20 december 2012

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html
http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt

een prijsopgave.

Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.

Alle foto’s zijn te zien 
op mijn BeeldBank en Media Archief.http://www.fotogerloeffen.nl/
Tour de MaireCartoons_van_Hein_de_Bruyne.html

Op 2 april werd Carol van Eert geïnstalleerd tot burgemeester van onze gemeente. Na 26 jaar heeft Beuningen dus weer een nieuwe vader. Aan de raadsleden heeft de burgemeester gevraagd hem ergens mee naar toe te nemen, met als doel de dorpen en inwoners beter te leren kennen. Bij een aantal visites was ik aanwezig. Op de pagina Tour de Maire staan enkele foto’s met een korte tekst. Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Nieuwe gedenkplek voor overleden kinderen van WO II

In  het laatste jaar de Tweede Wereldoorlog, 1944 zijn in Weurt 5 kinderen omgekomen door een splinterbom. Thea Föllings, Henriette Föllings, Theo Wennekes en Jeanette Vermeulen en Maria Holleman. Er is destijds een oorlogsmonument geplaatst voor de oorlogsslachtoffers maar dit grafmonument is door de tijd vergaan. Het parochiebestuur van de St Andreasparochie heeft onlangs besloten een nieuw monument te plaatsen voor de slachtoffers. Initiatiefnemer Willy Follings is op zoek gegaan naar de familieleden van de kinderen. In het bijzijn van de familieleden werd zondag na de H. Mis de gedenksteen op het kerkhof van Weurt ingezegend door Pastor Jan de Waal. Ongeveer 100 belangstellenden kwamen ter kerke en woonden de plechtigheid bij. Hierbij was ook burgemeester Carol van Eert aanwezig vergezeld door echtgenote Jeannette en moeder Van Eert. Foto: Ger Loeffen

Door Ger Loeffen.


Op donderdag 25 oktober werd in Parijs de Good Egg Award uitgereikt aan Het Rondeel. Pluimveehouder Willy Derks uit Beuningen is bijzonder blij met de prijs die hij als mede-exploitant van het bedrijf in Ewijk in ontvangst mag nemen.


Het Rondeel is een huisvestingsconcept voor leghennen en is zo ontworpen en ingericht dat alle kippen aan hun natuurlijke behoeften kunnen voldoen. Hierbij is ook rekening gehouden dat lichamelijke ingrepen, zoals het behandelen (knippen) van de snavels, bij de leghennen achterwege gelaten kunnen worden. Het concept, geinitieerd door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is ontstaan uit een onderzoek van Wageningen Universiteit, genaamd Houden van Hennen, waarbij gezocht is naar een duurzame toekomst voor de legpluimveehouderij. Vervolgens heeft de Venco Groep het eerste Rondeel opgezet in Barneveld; een tweede, ook onder de paraplu van Venco staat in Eersel. De eerste en enige particuliere ondernemer die het concept heeft toegepast is Beuningenaar Willy Derks en heeft dit jaar Het Rondeel in Ewijk geopend. De Good Egg Award is door de organisatie Compassion in World Farming ingesteld als blijk van waardering voor bedrijven en organisaties die stoppen met de verkoop of het verwerken van eieren uit de legbatterij of andere kippenkooien. Zij komen daarmee tegemoet aan de stijgende vraag van consumenten naar diervriendelijker geproduceerde eieren en dragen zo daadwerkelijk bij aan de verbetering van het welzijn van miljoenen legkippen. Eerdere winnaars van een Good Egg Award zijn toonaangevende bedrijven als Unilever, McDonalds, Google en Microsoft. Samen zorgden de winnaars van de Good Egg Awards ervoor dat jaarlijks meer dan 25 miljoen kippen niet meer hoeven te leven in kooien die zo klein zijn dat ze niet eens hun vleugels kunnen strekken. De speciale leghennen van Het Rondeel komen nu nog uit Duitsland. Derks heeft plannen om in Groesbeek een opfokbedrijf te beginnen zodat hij leverancier van leghennen wordt van meerdere Rondeels. Een deel van de z.g. Rondeeleieren wordt verkocht in de Albert Heijn-winkels en de restaurantketen La Place. Derks zet een deel van de eieren af op de lokale en regionale markt zoals restaurants en Landwinkels.

Internationale prijs voor Het Rondeel

Good Egg Award in Parijs uitgereikt

Pluimveehouder Willy Derks hijst zich vanavond in smoking om de Good Egg Award in Parijs in ontvangst te nemen. Foto: Ger Loeffen

Trouwplannen?Over_Ger_Loeffen.htmlOver_Ger_Loeffen.htmlshapeimage_7_link_0

Gemeentelijke Zilveren Draagspeld voor

Herman Kogelman

Beuningen 28-10-2012 Als blijk van grote waardering voor zijn langdurige verdiensten voor de gemeenschap van Beuningen spelde burgemeester Carol van Eert zondagmiddag de gemeentelijke zilveren Draagspeld op de revers van Herman Kogelman uit Beuningen. De feestelijke handeling werd gedaan tijdens de afscheidsreceptie van de heer Kogelman als bestuurslid van Perspectief. “Vrijwillig moeten vertrekken”, zoals de heer Kogelman het zelf noemde. Herman Kogelman heeft zich ruim 11 jaar actief ingezet als bestuurslid (secretaris) van Stichting Perspectief, Welzijn, Zorg, Sociaal en Cultureel werk in Beuningen. De organisatie houdt zich onder andere bezig met kinder- en jongerenwerk, vrijwilligerswerk, ouderenondersteuning, dagopvang voor ouderen en mantelzorg-ondersteuning. Meer foto’s>

Burgemeester Carol van Eert feliciteert Herman Kogelman met de zojuist ontvangen zilveren Draagspeld van de gemeente Beuningen. Ook Perspectief-voorzitter Jan Dijkstra sprak de scheidend secretaris toe. De heer Kogelman was zichtbaar verrast door deze huldiging en de mooie woorden die tot hem werden gesproken. FOTO: GER LOEFFEN.

Veel drukte op informatiemarkt ‘Bewust ouder worden’

De gemeente hield op die dag namelijk een informatiemarkt rondom het thema ‘Bewust ouder worden’. De markt had als doel inwoners vanaf 55 jaar te stimuleren na te denken over hun toekomst en de mogelijkheden om deze zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Tijdens de informatiemarkt waren inwoners van de gemeente Beuningen in de gelegenheid kennis te maken met bedrijven en organisaties die hen kunnen bijstaan in dit proces. Zo worden inwoners zich bewust van de diensten die voor hun situatie van toepassing zijn. Daarnaast verstrekten deskundigen informatie over allerlei praktische zaken zoals het verhogen van het wooncomfort in huis, het veilig deelnemen in het verkeer met elektrische fietsen en scootmobielen en het gezond leven als oudere. Jammer dat de heer F. Jacobse niet aanwezig was. Hij zou hebben gezeg: “Kleine slokjes drinken en goed kauwe dat je eten gelijkmatig in je bloed komp”.

Een groene oase dicht bij het centrum en op loopafstand van het Radboudziekenhuis UMC St Radboud en Universiteit.


Bed & Breakfast


De Pauwenhof
Nijmegenhttp://www.depauwenhof.com