BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van 5 september 2012

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Trouwplannen?Over_Ger_Loeffen.html
http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt

een prijsopgave.

Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.

Alle foto’s zijn te zien 
op mijn BeeldBank en Media Archief.http://www.fotogerloeffen.nl/
Tour de MaireCartoons_van_Hein_de_Bruyne.html

Op 2 april werd Carol van Eert geïnstalleerd tot burgemeester van onze gemeente. Na 26 jaar heeft Beuningen dus weer een nieuwe vader. Aan de raadsleden heeft de burgemeester gevraagd hem ergens mee naar toe te nemen, met als doel de dorpen en inwoners beter te leren kennen. Bij een aantal visites was ik aanwezig. Op de pagina Tour de Maire staan enkele foto’s met een korte tekst. Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

KUNSTVEILING VOOR HET DIJKMAGAZIJN

Op donderdag 11 oktober is er een veiling van prachtige kunstwerken in Slot Doddendael in Ewijk. Schilderijen, zeefdrukken, etsen, gouaches, tekeningen en objecten van bekende kunstenaars uit Beuningen en omgeving.


De opbrengst van deze veiling gaat geheel ten goede komen aan Het Dijkmagazijn, hét regionaal centrum voor natuur- en milieu-educatie in Beuningen om zo doende natuuronderwijs aan leerlingen van het basisonderwijs in de gemeenten Beuningen, Wijchen en Druten veilig te stellen. De werken die worden geveild worden beschikbaar gesteld door de kunstenaars. 

Het wordt een gevarieerde avond met kunstenaars en diverse ontmoetingen. De entree is gratis. Een biednummer voor de hele avond kost € 5,- en kunt u bij entree kopen. Zonder biednummer kunt u niet meebieden. Er zal geen opgeld gevraagd worden. Een zestigtal kavels zal worden geveild. Goed is te vertellen dat een aantal kunstenaars heel enthousiast heeft gereageerd.

Onder toezicht van notaris Lex Lohman zal Wim Sibon als veilingmeester optreden. Caroline Verhees-Scheerder zal als secretaris assisteren. Iedereen zal ‘om niet’ aan deze avond meewerken. De directie van Slot Doddendael heeft het kasteel gratis beschikbaar gesteld. Vanaf 19.00 uur is het Spijker geopend voor bezichtiging van de objecten. Na afloop is er een gezellige nazit met drankje.

11 oktober kunstveiling in 
Slot Doddendael

Erepenning

voor echtpaar Van Oss

Hannie en Pieter van Oss werden zaterdag verrast door burgemeester Carol van Eert. Hij was naar Winssen gekomen om het echtpaar de zilveren gemeentepenning te overhandigen. Dit vanwege hun niet aflatende inzet voor de gemeenschap in Winssen. Beiden zetten zich al vele jaren in voor buurtvereniging De Torenuulen, carnavalsvereniging De Dorstvlegels en de Kerk.

Krasse Knar

Ooit waren ze dikke vrienden: Geert van Toor en mijn vader, Jo Loeffen. Mijn vader is al weer 21 jaar geleden overleden. De krasse Geert fietst nog vaak door Beuningen. En dat niet alleen; wekelijks zwemt hij een uur, wandelt regelmatig en tot voor kort was hij actief achter de tafeltennistafel. Dat laatste heeft hij tot op hoge leeftijd gedaan en op hoog niveau. Woensdag kwam ik hem weer eens tegen. “Jouw vader zou volgende maand 95 jaar jaar worden”, riep hij terwijl ie van de fiets sprong. “Ja ik ben er pas 94”, vervolgde hij. “En jouw pa kon heel goed dansen en dan gingen wij alle kermissen af in Maas en Waal.” En weer komen de verhalen los die ze samen hebben meegemaakt.

Op zo’n hoge leeftijd nog zo kwiek en gezond door het leven fietsen; daar tekenen we toch allemaal voor.

Elke keer als ik Geert tegenkom zie ik iets van mijn vader in zijn ogen. Ga door Geert.

Jeu de boulles-baan Overmars in Winssen geopend


Je ziet ‘t aan ‘m. Die swing, de ligt gebogen knieen en die zuivere blik. Ja, burgemeester Carol van Eert gaat ook het ‘spel met de ballen’ goed af. Onlangs opende hij met een niet onaardige placé de prachtige jeu de boulles-baan bij verzorgingshuis Overmars in Winssen. KBO-voorzitter Jos Elbers (R) was zeer in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. In zijn toespraak onderschreef burgemeester Van Eert het belang van deze nieuwe faciliteit. Niet alleen een mooie gelegenheid om te spelen maar zeker net zo belangrijke plek om elkaar te ontmoeten.