BEUNINGEN IN BEELD
BEUNINGEN IN BEELD
Editie van 13 augustus 2012
Colofon
BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.
Redactie/Fotografie/Uitgever:
Ger Loeffen
Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen
Tel. 024-6773930 of 0653-831426
Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl
Redactie en fotografie: Ger Loeffen
Advertenties
Archief
Alle foto’s © Ger Loeffen
Wilt u een foto gebruiken
voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt
een prijsopgave.
Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.
Op 2 april werd Carol van Eert geïnstalleerd tot burgemeester van onze gemeente. Na 26 jaar heeft Beuningen dus weer een nieuwe vader. Aan de raadsleden heeft de burgemeester gevraagd hem ergens mee naar toe te nemen, met als doel de dorpen en inwoners beter te leren kennen. Bij een aantal visites was ik aanwezig. Op de pagina Tour de Maire staan enkele foto’s met een korte tekst. Aan deze pagina wordt nog gewerkt.
Fietstunnel onder Verlengde Wilhelminalaan
Nieuwe aansluiting met Schoenaker medio oktober in gebruik
Maandagochtend is de fietstunnel onder de nieuwe Verlengde Wilhelminalaan geplaatst. De prefab onderdelen werden door Romein Beton geleverd. Medewerkers van Romein en kraanbedrijf Jenniskens legden de onderdelen met uiterste precisie op de juiste plaats. Midden september wordt hier asfalt overeen gelegd. Midden oktober wordt de Verlengde Wilhelminalaan die de aansluiting maakt met de Schoenaker, geopend voor verkeer. Vooral inwoners van Beuningen-Zuid krijgen dan een betere aansluiting met de A73.
Op bovenstaand kaartje loopt de nieuwe Verlengde Wilhelminalaan van rechtsboven naar de nieuwe aansluiting met de Schoenaker (links in de cirkel). De weg zal vooral het Trajanussingel ontlasten. De fietstunnel is met een blauwe pijl aangegeven.
Op grote schaal is in de afgelopen dag het tarwe geoogst. Zo ook ‘buurman’ Mark van Kempen op een perceel aan de Hommelstraat. Om te oogsten mag de tarwekorrel en de stengel niet te nat zijn. Een vochtgehalte van circa 15% is goed en ideaal om de tarwe langer tijd te bewaren. Wel is de korrel dan kwetsbaar en moet een maaidorser zeer goed worden afgesteld. Door de regen is veel tarwe verloren gegaan. Terwijl in Marokko de graanoogst slecht was door de extreme droogte.
Tarwe eindelijk geoogst