BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van 13 juli 2012

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html
http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt

een prijsopgave.

Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.

Alle foto’s zijn te zien 
op mijn BeeldBank en Media Archief.http://www.fotogerloeffen.nl/

Zuidelijke Randweg krijgt vorm

Aanleg van een nieuwe weg in Beuningen-Zuid. Deze randweg, ook wel Verlengde Wilhelminalaan genoemd, is nodig om inwoners van vooral Beuningen-Zuid een betere aansluiting te geven op de snelweg A73. Tot nu toe is de Schoenaker de enige ontsluiting naar de A73. De foto is gemaakt vanaf de Schoenaker in oostelijke richting op de plek waar de Randweg straks aansluit op deze weg. Rechts het tracé dat in het midden van foto de Elzenpas doorknipt. Tussen de twee bomenrijen is de aansluiting met de Wilhelminalaan nog te zien. Daarachter ligt Duitsland. FOTO: GER LOEFFEN.

Raadzaal wordt opgeknapt

De leden van de gemeenteraad hebben een vaste zetel. Bezoekers van de vergadering niet; zij kunnen een plaats zoeken op de publieke tribune. Eén uitzondering is er: de heer Boselie. Hij is de meest trouwe bezoeker van de gemeenteraad in Beuningen. Wellicht van de hele regio. Ik kom ook nog wel eens in andere gemeenteraden maar nergens heb ik iemand aangetroffen die elke vergadering aanwezig is.

De raadzaal wordt de komende maanden gemoderniseerd. Het stond al heel lang op het verlanglijstje maar het kwam er maar niet van. Vooral in de zomermaanden is het er niet uit te houden.

Tour de MaireCartoons_van_Hein_de_Bruyne.html

Op 2 april werd Carol van Eert geïnstalleerd tot burgemeester van onze gemeente. Na 26 jaar heeft Beuningen dus weer een nieuwe vader. Aan de raadsleden heeft de burgemeester gevraagd hem ergens mee naar toe te nemen, met als doel de dorpen en inwoners beter te leren kennen. Bij een aantal visites was ik aanwezig. Op de pagina Tour de Maire staan enkele foto’s met een korte tekst. Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Zittend Blad

verhuisd

“Majestueus!” dat was de spontane reactie van kunstenaarsechtpaar Huub en Adelheid Kortekaas toen het vrijdagochtend hun beeld ‘Zittend Blad’ op de nieuwe plek zag staan. Het in Cortenstaal uitgevoerde kunstwerk staat nu in de oksel van de Van Heemstraweg en de Schoenaker in Beuningen. In 2009 is in de gemeentelijke Kunstcommissie het initiatief ontstaan om het 6,66 meter hoge kunstwerk te verhuizen naar een wat meer in het oog springende plek in de gemeente. Het werk stond sinds 1986 onopvallend in de bocht van de Nieuwe Pieckelaan bij de ARN en was aan een opknapbeurt toe. In overleg met de directie van de ARN is toen besloten het werk te verplaatsen. Al snel werden gemeente, kunstcommissie en Kortekaas het eens over de nieuwe stek aan de Schoenaker. Het gebied rond het kunstwerk wordt wordt heringericht waardoor het de overstortvijver groter wordt. Het plan is een wandelpad aan te leggen met aansluiting op de tegenoverliggende wijk Keizershoeve.

Het ‘Zittend Blad’ stond bijna 25 jaar bij de ARN. (foto 5 mei 1999)

Ondernemer van het jaar 2011 Willems uit Winssen kreeg opdracht het werk te verplaatsen. Met grote keilbouten wordt het verankerd in de betonnen fundering.

Na 26 jaar krijgt kunstwerk een nieuw leven

Peptalk voor Vierdaagselopers

Ach, het lijkt zo gemakkelijk; de Vierdaagse meelopen. O zeker, er zijn er bij die het op hun sloffen doen. Neem nou Ab Bruijsten, hij loopt ‘m voor de 18e keer mee. Hennie Sibon al en Gerard . Eén persoon op deze foto loopt niet mee en staat er eigenlijk alleen maar op voor de sier. Wellicht is dat met een stevige lobby