BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van donderdag 20 december 2012

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html
http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt

een prijsopgave.

Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.

Alle foto’s zijn te zien 
op mijn BeeldBank en Media Archief.http://www.fotogerloeffen.nl/

Zuidelijke Randweg krijgt vorm

Aanleg van een nieuwe weg in Beuningen-Zuid. Deze randweg, ook wel Verlengde Wilhelminalaan genoemd, is nodig om inwoners van vooral Beuningen-Zuid een betere aansluiting te geven op de snelweg A73. Tot nu toe is de Schoenaker de enige ontsluiting naar de A73. De foto is gemaakt vanaf de Schoenaker in oostelijke richting op de plek waar de Randweg straks aansluit op deze weg. Rechts het tracé dat in het midden van foto de Elzenpas doorknipt. Tussen de twee bomenrijen is de aansluiting met de Wilhelminalaan nog te zien. Daarachter ligt Duitsland. FOTO: GER LOEFFEN.

Oplaadpunten op gemeentehuisplein

Raadzaal wordt opgeknapt

De leden van de gemeenteraad hebben een vaste zetel. Bezoekers van de vergadering niet; zij kunnen een plaats zoeken op de publieke tribune. Eén uitzondering is er: de heer Boselie. Hij is de meest trouwe bezoeker van de gemeenteraad in Beuningen. Wellicht van de hele regio. Ik kom ook nog wel eens in andere gemeenteraden maar nergens heb ik iemand aangetroffen die elke vergadering aanwezig is.

De raadzaal wordt de komende maanden gemoderniseerd. Het stond al heel lang op het verlanglijstje maar het kwam er maar niet van. Vooral in de zomermaanden is het er niet uit te houden.

Oké, de meningen zijn erover verdeeld. Moest dat plein voor het gemeentehuis nu zo nodig worden opgeknapt. Schrijver dezes vind van wel ja. De rollator moest soms in de lage gearing en menig bruidje bleef aan de grond genageld als ze met haar ‘heals’ bleef steken tussen stuk gereden betontegels. Het ziet er weer prima uit. En met vooruitziende blik zijn meteen oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s geplaatst. Op de vraag hoe dat nu werkt kreeg ik een uitgebreide demonstratie van mijn waarde vriend Gerard van den Boom die tegenwoordig geluidloos door Beuningen glijdt in zijn Opel Ampera.

Tour de MaireCartoons_van_Hein_de_Bruyne.html

Op 2 april werd Carol van Eert geïnstalleerd tot burgemeester van onze gemeente. Na 26 jaar heeft Beuningen dus weer een nieuwe vader. Aan de raadsleden heeft de burgemeester gevraagd hem ergens mee naar toe te nemen, met als doel de dorpen en inwoners beter te leren kennen. Bij een aantal visites was ik aanwezig. Op de pagina Tour de Maire staan enkele foto’s met een korte tekst. Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Laatste Haringparty bij De Croonprins

Na 25 jaar stoppen Jan en Elly Croonen met de Haringparty Prinsheerlijk. Cafe De Zaak neemt het stokje over van buurman De Croonprins. De veilinghamer blijft in handen van Klaas Albert Veerbeek die voor deze gelegenheid al even ‘aanklopte’ bij De Zaak. De opbrengst van de veiling was ruim 5000 euro ging dit jaar naar Tante Lenie. Deze stichting zet zich in voor gezinnen met een ernstig of langdurig zieke kind en organiseert daarvoor vakanties of uitstapjes.