BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van zaterdag 17 december 2011

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Webmaster:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html
Lees de column van BOI-voorzitter Mark van Loveren op 
Beuningen.Nieuwshttp://beuningen.nieuws.nl/
http://www.chipclean.nl
Eerste films draaien in bioscoop Van Heemstrabaan

Pastor Harrie van Dooren onthult de laatste steen in de gevel van het Asdonck Center en daarmee opende hij het Asdock Center. Een zeer trotse Ton Hendrix kon daarna de speciale genodigden uitnodigen het pand te betreden om de eerste film te bekijken die in bioscoop Van Heemstrabaan ‘gedraaid’ werd. Alle foto’s: Ger Loeffen

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen? Stuur een mailtje en u ontvangt

een prijsopgave.

Het is niet toegestaan om mijn beeldmateriaal zonder toestemming te publiceren in welke vorm dan ook.

Harten 4 Groep-voorzitter Fons van den Donk spreekt namens iedereen en wenst de exploitant veel succes toe.

Bioscoop Van Heemstrabaan beschikt over twee zalen. Roma Service Bioscopen-directeur Han Wolf kan trots zijn. De genodigden werden ‘an passant’ getrakteerd op een demonstratie van het geluid. Werkelijk geweldig ongecomprimeerd geluid. Je trilt letterlijk in de stoel; het hele gebouw lijkt te trillen. De perfecte isolatie zorgt ervoor dat je in een willekeurige ruimte ernaast niets hoort.

Donderdag 15 december vond de eerste energiescan plaats in het

kader van het energiebesparingsproject in Beuningen. Bart’s Retail (Bakker Bart) onderging deze ochtend de eerste gratis energiescan en opende daarmee het project. In totaal nemen vijf Beuningse bedrijven deel aan het project: Bouwstoffen Industrie Weurt, Bart’s Retail (Bakker Bart), Envita, Quantore en Van Bergen. Deze vijf bedrijven krijgen dit jaar nog een gratis energiescan. Het project werd officieel geopend door wethouder Piet de Klein bij Bart’s Retail. Adviesbureau tripelRadvies uit Hellendoorn voerde tijdens de opening de eerste energiescan uit. De energiescans worden dit jaar nog bij alle deelnemende bedrijven uitgevoerd. Aan de hand van deze energiescans wordt er een vervolgtraject opgezet, waarin de deelnemende bedrijven begeleid worden in de uitvoering van de mogelijke besparingsmogelijkheden binnen hun bedrijf.  Doel van het energiebesparingsproject is bewustzijn creëren bij Beuningse bedrijven over energiebesparingsmogelijkheden. Het project loopt tot april 2012. Het project is geïnitieerd door de gemeente Beuningen in samenwerking met het RMB (Partner voor overheden op het gebied van Ruimte, Milieu en Bouwen).  Benieuwd naar de ervaringen van de vijf deelnemende bedrijven? Of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het project? Volg dit project dan op twitter via @zuinigbeuningen. Of kijk op de website van de gemeente Beuningen www.beuningen.nl en klik op Digitaal loket > Ondernemen > Energiebesparing. 

Energiebesparingsproject Beuningen

Eén van de films, Midnight in Paris ging halverwege de voorstelling ‘op zwart’ en kon niet meer worden opgestart. De circa 60 bezoekers moesten de zaal in het donker verlaten. En wie kom ik tegen? Mijn buurmeisje Bibi Peelen, Roma’s/De Pann nieuwe medewerkster met heerlijke hapjes.

Op dinsdagavond 20 december vind de talkshow De Publieke Zaak plaats in de Wintertuin van Beuningen On Ice. Deze talkshow wordt gemaakt en uitgezonden door Web FM en Web TV. Ruud Coolen-Van Brakel en Patrick Huisman voelen aan de stamtafel (landelijk) bekende Beuningenaren en Drutenaren aan de tand. Gasten zijn huisarts André Haverkort, burgemeester Zijlmans van Beuningen, Willeke Guelen naar aanleiding van haar promotieonderzoek naar geschiedenis en reclame en fotojournalist/fotograaf Ger Loeffen.

Om 21.00 uur starten de opnamen.

Komt allen kijken en luisteren.

Uitzendtijden op Web TV: maandelijks vanaf iedere laatste woensdag van de maand t/m zaterdag (woensdag om 20.00, 22.00 en 24.00 uur en donderdag t/m zaterdag om 12.00, 16.00, 20.00 en 24.00 uur).

Dinsdagavond opnamen Publieke Zaak

in De Wintertuin

Technische problemen bij eerste voorstelling

Feestelijke opening van het 4e Beuningen On Ice

Klik op één van de foto’s voor de gehele reportage.