BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van zondag 4 december 2011

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Webmaster:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html

Maar...de politie doet ook goeie dingen.

Maandag werden leerlingen van de basisscholen voorgelicht over het gebruik en vooral het misbruik van vuurwerk. Dat gebeurde van Tuincentrum Bull. De grootste leverancier van vuurwerk in de omgeving. Medewerkers van politie vertoonden een presentatie op scherm. Jammer dat het taalgebruik nogal ambtelijk was en meer voor volwassenen. Kinderen van 10 jaar staan met de oren te klapperen als je het over percentages hebt. De brandweer liet zien hoe gevaarlijk vuurwerk kan zijn in combinatie met kunststof kleding. Vrijdag om 19.00 uur houdt Bull de jaarlijkse vuurwerkshow op sportpark van Beuningse Boys.


ALLE FOTO’S: COPYRIGHT GER LOEFFEN

Lees de column van CDA-voorman 
Fons Menting op 
Beuningen.Nieuwshttp://beuningen.nieuws.nl/
http://www.chipclean.nl
Sinterklaas in de Andreaskerk in Weurt

Weurt, zondag 4 december 2011. Wat enkele weken geleden begon als een idee onder de koffie in de pastorie, werd zondag werkelijkheid. Sinterklaas was aanwezig tijdens de kinderviering in de Kerk in Weurt. Kinderen konden hun schoen zetten op het priesterkoor en tijdens het zingen van “Sinterklaasje kom maar binnen...” betrad de Goedheiligman met een speciale ‘kleine’ Piet, de kerk. Een werkelijk unieke bijeenkomst in Weurt. Naar het fotoalbum.

Merkwaardige verrassingsactie van politie

Het had een mooie actie kunnen zijn van het ROVG (het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland). De actie die enkele dagen eerder werd aangekondigd zou plaatsvinden op de Pieckelaan, de drukke fietsroute tussen Beuningen en Nijmegen. Het ROVG zou fietsers wijzen op het gebruik van fietsverlichting. Meteen zou het ROVG fietsers attenderen op een politiecontrole die een dag later gepland was. Ook zouden zij reflectiebandjes uitdelen. Het liep allemaal anders. Het ROVG stond niet op de Pieckelaan maar op de Lagunasingel waar ongeveer 10 fietsers voorbij komen en de politie besloot om een dag eerder te gaan controleren. En ja hoor, deelde dikke bekeuringen uit. Daar is toch een woord voor...

Van Heemstraweg dicht

Het blijft lastig, zo’n afsluiting. Niet zozeer voor de automobilisten maar veel meer voor de fietsers die vanaf Winssen naar Nijmegen moeten. Het is toch al niet naast de deur en dan moet je nog kilometers omfietsen. Dat had toch wel anders gekund heren.

Voorzichtig met knalwerk

Archief