BEUNINGEN IN BEELD

 

Editie van zondag 27 november 2011

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Webmaster:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

De passie van Frans van Haren

Een zestigtal Harten 4-leden was vorige week te gast bij Drutenaar Frans van Haren. De bekende Drutenaar - in het linkerrijtje van de Quote 500 -  heeft een prachtige maar dure hobby. Frans verzamelt zeer exclusieve automobielen waarvan er meestal slechts enkele in de wereld rijden. Zo staan er prachtige Bugatti’s, verschillende Mercedessen, Aston Martin’s en een wondermooie Tatra. Een personenauto van het formaat vrachtwagen. Ook heeft Frans twee auto’s in zijn verzameling waarin ooit Prins Bernhard rondscheurde. De Harten 4-leden waren op speciale uitnodiging van Frans te gast en werden door hem en zijn kompaan Henk de Kok rondgeleid. Naar het fotoalbum.


ALLE FOTO’S: COPYRIGHT GER LOEFFEN

http://www.chipclean.nl
Huub en Adelheid Kortekaas in Zuid Afrika

Paarl, Zuid Afrika 25 november 2011. Het kunstenaarsechtpaar Huub en Adelheid Kortekaas uit Winssen heeft vrijdag een lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. In de Drakenstein gevangenis in Paarl in Zuid Afrika, heeft het echtpaar de Gouden Plant overgedragen aan Nelson Mandela. Vertegenwoordigers namen het kunstwerk in ontvangst omdat Mandela een zwakke gezondheid heeft. Ruim 16 jaar geleden schonken de Kortekaasjes de 2.20 meter hoge Gouden Plant aan Mandela.  Al die tijd heeft het geschenk staan wachten in Winssen. Het kunstwerk maakt deel uit van het project “ The Unifying Spritual Field of The World”. Het levenswerk van het echtpaar bestaat uit 10 Gouden Planten verdeeld over de wereld. De eerste werd in 1989 ‘geplant’ in Armenië, direct na de grote aardbeving die het Kaukasische land in december 1988 trof. Mandela’s plant is de vierde in de reeks. De zesde Gouden Plant staat inmiddels in Chicago waar hij wacht tot Oprah Winfrey een geschikte plek heeft gevonden.  Het transport van de plant werd mede mogelijk gemaakt door Cheapcargo.com Met dank aan Marie-Jose Pijnenburg en Jan Looman voor de foto’s.

Herfstconcert Kunst & Volharding

Muziekvereniging Kunst & Volharding heeft zaterdag een herfstconcert gegeven. Het leerlingenorkest bracht Durkle Bandrydge Suite van Bruce Fraser ten gehore. Ook speelden de leerlingen onder leiding van Rinie Heinen het swingende South Street. Charles Michels schreef dit voor een Brassband.

Na de leerlingen was er ruimte voor het K&V ensemble. Deze kleine groep speelt ook tijdens kerkdiensten. Het concert werd besloten met optredens van de slagwerkgroep en het orkest dat voor deze gelegenheid onder leiding stond van interim dirigent Romano Mediati.


‘Ritmo de Playa’


Het volgende concert is op zaterdag 28 januari. Dan speelt de slagwerkgroep met medewerking van sambaband “Samba Maria Bahia”. De titel: “Ritmo de Playa”. Dat beloofd dus een zwoele avond te worden. Entree € 2,- in de voorverkoop via: Fanfarekenv.nl

Jan de Croonprins in de cabrio van Prins Bernhard.

Henk de Kok kan uren vertellen over de automobielen van zijn kompaan Frans.

Frans van Haren in gesprek met Annie Loeffen en Patrick Huisman.

Hiernaast het artikel in de Telegraaf van j.l. vrijdag dat ik voor hen ‘regelde’.

KNFM-bestuurder Henk Giezen speldt Ton Awater de Gouden KNFM-speld op ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum. Links Ton’s echtgenote Yvon. (eigen foto)

Gouden speld voor Ton Awater

Archief