BEUNINGEN    IN BEELD

Weurt
Ewijk
Winssen
 

Editie van vrijdag 1 maart 2013

Wilt u de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen van

Beuningen in Beeld?

Klik dan hier.

Colofon

BeuningeninBeeld.nl is een internetsite met foto’s en nieuws uit de vier dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.


Redactie/Fotografie/Uitgever:

Ger Loeffen

Dwars Hommelstraat 2, 6641 KX Beuningen

Tel. 024-6773930 of 0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl

Alle foto’s staan ook op: www.fotogerloeffen.nl

Redactie en fotografie: Ger Loeffen

Advertenties

Foto van de weekFoto_v_d_week.html
http://www.chipclean.nl

Archief

Alle foto’s © Ger Loeffen

Wilt u een foto gebruiken

voor publicatie of een mooie afdruk bestellen?

Stuur een mailtje.

Foto-afdrukken kunt u bestellen op mijn BeeldBank: www.fotogerloeffen.nl

Trouwplannen?Over_Ger_Loeffen.htmlOver_Ger_Loeffen.htmlshapeimage_5_link_0

Een groene oase dicht bij het centrum en op loopafstand van het Radboudziekenhuis UMC St Radboud en Universiteit.


Bed & Breakfast


De Pauwenhof
Nijmegenhttp://www.depauwenhof.com

De cartoons van

Hein de Bruyne

Op woensdag werd de eerste IN2 Maas & Waal Experience gehouden in  De Korenmolen in Maasbommel. Dit evenement is een initiatief van uitgeverij Business Media 4all uit Beuningen uitgever van o.a. Beuningen 4all en IN2 Maas & Waal. Doel van deze bijeenkomst was in een informele sfeer en onder het genot van een hapje en drankje van gedachten wisselen over de onderwerpen uit de eerste uitgave van het ondernemersmagazine IN2 Maas & Waal dat eind vorig jaar het licht zag. Het redactieteam, maar ook veel ondernemers en geïnterviewden waren daarbij aanwezig om met elkaar te spreken over ondernemen in de regio Maas en Waal. De belangstelling overtrof alle verwachtingen; ruim 100 deelnemers waren afgereisd naar Maasbommel. Onder hen veel bestuurders en ondernemers uit de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal. Wijchen was

IN2 Maas & Waal Experience

Willy Derks, eigenaar van pluimveehouderij Het Rondeel in gesprek met Beuningenaar Patrick van der Mark (R).

vertegenwoordigd door centrummanager Piet Philipsen. Maar ook ondernemers uit de regio Oss en Tiel waren present. Er werden speedpresentaties gegeven door de architecten Max van den Hof en Frank Laupman uit Druten, Willeke Guelen als projectleider van de Maas & Waal CultuurExpress, golfleraar Danny van Sommeren en Nol de Groot van galerie Sous Terre in Lithoijen. Eén van de onderwerpen was natuurlijk de nakende samensmelting van gemeenten in Maas en Waal en vooral wat dat kan betekenen voor de bedrijven. Voor veel bedrijven en inwoners bestaan de gemeentegrenzen al lang niet meer. Het zou politici en bestuurders sieren inwoners en ondernemers meer te betrekken in deze discussie, meer oog te hebben voor natuurlijke stromingen en besluiten niet alleen maar te laten afhangen van de verkiezingen volgend jaar.

Doeko-directeur Gert Jan van Doesburg uit Weurt praat met wethouder Henk Plaizier.

Piet Paulusma weer op bezoek bij komkommerkweker Willems in Ewijk

De lente komt er aan. Volgens Piet

Toch ruim de helft van de 162 leden tellende Harten 4 Groep was aanwezig bij de Algemene Ledenvergadering. Voorafgaand aan de vergadering werden de leden in de gelegenheid gesteld de kippen te fotograferen.

Ledenvergadering Harten 4 Groep bij Het Rondeel

Foto links: Fons van den Donk geeft de voorzittershamer symbolisch door aan Karel Eikmans.

Jan Croonen was in 1995 initiatiefnemer van de Harten 4 Groep en neemt  na 18 jaar afscheid als bestuurslid. Hij wordt gehuldigd door Fons van den Donk. Jan’s plek wordt ingenomen door Jan Derksen

SBS6-weerman Piet Paulusma presenteerde vrijdagavond zijn weerpraatje voor de derde keer tussen de komkommers van de familie Willems in Ewijk. De komkommerkweker zit te springen om zonlicht. De groei van de groene vrucht blijft achter door de laaghangende bewolking. Piet beloofde meer zon en zelfs een mespuntje lente de komende week aan Hedy Willems. Hedy kon meteen melden dat haar boek over augurken in het Duits is vertaald. Ik was onder de indruk van de professionaliteit van Paulusma. Zo’n item gaat in één keer goed op de band. Aardige vent ook.

Wedergeboorte van D66 in Beuningen

Enkele Beuningenaren hebben de taak op zich genomen D66 nieuw leven in te blazen en te gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Donderdag was er een debat in de Vrijboom. Ook kopman Alexander Pechtold kwam even langs. Tweede Kamerlid Gerard Schouw kon langer blijven en discussieerde onder leiding van journalist Rob Jaspers met de Nijmeegse wethouder Bert Jeene en zijn Drutense collega Michel Lepoutre.

Onderwerp? Natuurlijk de gemeentelijke samenwerking.